Pitkäaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pitkäaho

Pitkäaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pitkäahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 270 max

v. 2014 278

v. 2015 280

v. 2016 283

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkäaho on noin sijalla 2 800.

Pitkäaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pitkäaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Pitkäahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Pitkäahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pitkäahojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ähtäri (5 vainajaa) sekä Pulkkila (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pitkäaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1901–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1996

Sana Pitkäaho tai Pitkäahon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pitkäaho

Pitkäaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Pitkäaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 224 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pitkäaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pitkäaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pitkäahonkuja, Pitkäahonmutka, Pitkäahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pitkäaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pitkäahot ulkomailla

Ruotsissa Pitkäaho oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкяахо ("Pitkjaaho") tarkoittaa nimeä Pitkäaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitkaaho tai Pitkaeaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkäaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pitkaaho.com, pitkaaho.net, pitkaaho.eu, pitkaaho.fi, pitkaaho.info, pitkaaho.name, pitkaaho.org, pitkaahot.com, pitkaahot.eu, pitkaahot.fi, pitkaahot.info, pitkaahot.name, pitkaahot.net, pitkaahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pitkäaho i Finland. Surname Pitkäaho in Finland.

©Tuomas Salste