Pitkäjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pitkäjärvi

Pitkäjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pitkäjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 196 max

v. 2014 222

v. 2015 221

v. 2016 220

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkäjärvi on noin sijalla 3 500.

Pitkäjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pitkäjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1917

Pitkäjärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Pitkäjärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pitkäjärvien yleisin asuinpaikka oli Kortesjärvi (5 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pitkäjärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1924–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2001

Sana Pitkäjärvi tai Pitkäjärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pitkäjärvi

Pitkäjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pitkäjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 233 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, painanne, pelto/niitty, rakennus, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pitkäjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pitkäjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pitkäjärvi, Krailan Pitkäjärventie, Pitkäjärven itärannantie, Pitkäjärven rantatie, Pitkäjärvenkatu, Pitkäjärvenpolku, Pitkäjärventie, Pitkäjärvi, Pitkäsaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pitkäjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pitkäjärvet ulkomailla

Ruotsissa Pitkäjärvi oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкяярви ("Pitkjajarvi") tarkoittaa nimeä Pitkäjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pitkäierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pitkäjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitkajarvi tai Pitkaejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkäjärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pitkajarvi.com, pitkajarvi.fi, pitkajarvi.net, pitkajarvet.com, pitkajarvet.eu, pitkajarvet.fi, pitkajarvet.info, pitkajarvet.name, pitkajarvet.net, pitkajarvet.org, pitkajarvi.eu, pitkajarvi.info, pitkajarvi.name, pitkajarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pitkäjärvi i Finland. Surname Pitkäjärvi in Finland.

©Tuomas Salste