Pitkäkangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pitkäkangas

Pitkäkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pitkäkankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 250 max

v. 2014 272

v. 2015 275

v. 2016 272

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkäkangas on noin sijalla 2 900.

Verrattuna muihin sukunimiin Pitkäkangas on melko pitkä nimi.

Pitkäkangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pitkäkangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1925

Pitkäkankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 25 Pitkäkankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pitkäkankaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Evijärvi (7 vainajaa) sekä Multia (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pitkäkangas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1948–1995
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Pitkäkangas tai Pitkäkankaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pitkäkangas

Pitkäkangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Pitkäkangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 261 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pitkäkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pitkäkangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pitkäkangas, Pitkäkankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pitkäkangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pitkäkankaat ulkomailla

Ruotsissa Pitkäkangas oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкякангас ("Pitkjakangas") tarkoittaa nimeä Pitkäkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitkakangas tai Pitkaekangas, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkäkangas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pitkakangas.com, pitkakangas.eu, pitkakangas.fi, pitkakangas.info, pitkakangas.name, pitkakangas.net, pitkakangas.org, pitkakankaat.com, pitkakankaat.eu, pitkakankaat.fi, pitkakankaat.info, pitkakankaat.name, pitkakankaat.net, pitkakankaat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pitkäkangas i Finland. Surname Pitkäkangas in Finland.

©Tuomas Salste