Pitkäkari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pitkäkari

Pitkäkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pitkäkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkäkari on noin sijalla 15 000.

Pitkäkari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pitkäkari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pitkäkari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pitkäkareja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Pitkäkarin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pitkäkari

Pitkäkari (paikannimi)Katuosoitteissa

Pitkäkari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 71 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, matalikko, metsäalue, niemi, saari, talo sekä vesikivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pitkäkari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pitkäkari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lyökin Pitkäkari, Pitkäkari, Pitkäkarintie, Pitkäkarivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pitkäkari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкякари ("Pitkjakari") tarkoittaa nimeä Pitkäkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pitkäcarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pitkäkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitkakari tai Pitkaekari, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkäkari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pitkäkari i Finland. Surname Pitkäkari in Finland.

©Tuomas Salste