Pitkälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pitkälä

Pitkälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 10 000:s suomalainen on Pitkälä.

Pitkälöiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 276 max

v. 2014 550

v. 2015 562

v. 2016 563

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkälä on noin sijalla 1 500.

Pitkälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pitkälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pitkälä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pitkälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pitkälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 119 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pitkälöitä on 563.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1917

Pitkälöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Pitkälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pitkälä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1927
Lakanneet yritykset
perust. 1963–2001

Sana Pitkälä tai Pitkälän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pitkälä

Pitkälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pitkälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 105 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pitkälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pitkälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pitkälänpolku, Pitkäläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pitkälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pitkälät ulkomailla

Ruotsissa Pitkälä oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкяля ("Pitkjalja") tarkoittaa nimeä Pitkälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitkala tai Pitkaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pitkala.com, pitkala.fi, pitkala.eu, pitkala.info, pitkala.name, pitkala.net, pitkala.org, pitkalat.com, pitkalat.eu, pitkalat.fi, pitkalat.info, pitkalat.name, pitkalat.net, pitkalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pitkälä i Finland. Surname Pitkälä in Finland.

©Tuomas Salste