Pitkäniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pitkäniitty

Pitkäniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pitkäniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkäniitty on noin sijalla 13 000.

Pitkäniitty-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pitkäniitty on melko pitkä nimi.

Pitkäniitty on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pitkäniitty ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1921
Lakanneet yritykset
perust. 1955–1997

Sana Pitkäniitty tai Pitkäniityn esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pitkäniitty

Pitkäniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Pitkäniitty on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 136 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, painanne, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pitkäniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pitkäniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pitkäniitty, Pitkäniitynkatu, Pitkäniitynkuja, Pitkäniitynlaita, Pitkäniitynpolku, Pitkäniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pitkäniitty-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкянийттю ("Pitkjanijttju") tarkoittaa nimeä Pitkäniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pitkänijttÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pitkäniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitkaniitty tai Pitkaeniitty, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkäniitty

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pitkäniitty i Finland. Surname Pitkäniitty in Finland.

©Tuomas Salste