Pitkäranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pitkäranta

Pitkäranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pitkärantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 247 max

v. 2014 412

v. 2015 413

v. 2016 412

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkäranta on noin sijalla 2 000.

Pitkäranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pitkäranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pitkäranta on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pitkäranta on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pitkäranta ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pitkärantoja on 412.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Pitkärantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Pitkärannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pitkärantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Merikarvia (5 vainajaa) sekä Kortesjärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pitkäranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1977–2003

Sana Pitkäranta tai Pitkärannan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pitkäranta

Pitkäranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Pitkäranta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 64 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pitkäranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pitkäranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pitkärannantie, Pitkäranta, Pitkärantavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pitkäranta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкяранта ("Pitkjaranta") tarkoittaa nimeä Pitkäranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pitkeranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pitkäranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitkaranta tai Pitkaeranta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkäranta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pitkaranta.com, pitkaranta.info, pitkarannat.com, pitkarannat.eu, pitkarannat.fi, pitkarannat.info, pitkarannat.name, pitkarannat.net, pitkarannat.org, pitkaranta.eu, pitkaranta.fi, pitkaranta.name, pitkaranta.net, pitkaranta.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pitkäranta i Finland. Surname Pitkäranta in Finland.

©Tuomas Salste