Pösö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pösö

Pösö on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pösöjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 185 max

v. 1985 175

v. 2014 179

v. 2015 177

v. 2016 178

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pösö on noin sijalla 4 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Pösö on lyhyt nimi.

Sanan pösö merkitys on 'rikas, usein lihava tai johtavassa asemassa oleva mies; Petruksen tai Peterin puhuttelumuoto'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Pösö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pösö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Pösöjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Pösön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pösöjen yleisin asuinpaikka oli Hiitola (4 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pösö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1988

Sana Pösö tai Pösön esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pösö

Pösö (paikannimi)Katuosoitteissa

Pösö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pösö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pösö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pösöntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pösö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pösöt ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 64 henkeä, joiden sukunimi oli POSO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 101 henkeä, joiden sukunimi oli POSO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пёсё ("Pjosjo") tarkoittaa nimeä Pösö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Poso tai Poesoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pösö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: poso.com, poso.net, poso.org, poso.eu, poso.fi, poso.info, poso.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pösö i Finland. Surname Pösö in Finland.

©Tuomas Salste