Pohjalainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjalainen

Pohjalainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Pohjalainen.

Pohjalaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 781 max

v. 2014 791

v. 2015 793

v. 2016 788

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjalainen on noin sijalla 1 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjalainen on melko pitkä nimi.

Sanan pohjalainen merkitys on 'Pohjan, Pohjalan tai Pohjanmaan asukas'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Pohjalainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjalainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Pohjalaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 71 Pohjalaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pohjalaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kivennapa (8 vainajaa), Juva (8) sekä Rautjärvi (7). Valtaosa asui Lounais- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pohjalainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 36.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2003

Sana Pohjalainen, Pohjalaisen tai Pohjalaiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pohjalainen

Pohjalainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjalainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjalainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjalainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjalaistenraitti, Pohjalaistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pohjalainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьялайнен tarkoittaa nimeä Pohjalainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochialain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjalainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjalainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjalainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pohjalainen.com, pohjalainen.fi, pohjalainen.info, pohjalainen.org, pohjalaiset.com, pohjalaiset.net, pohjalainen.eu, pohjalainen.name, pohjalainen.net, pohjalaiset.eu, pohjalaiset.fi, pohjalaiset.info, pohjalaiset.name, pohjalaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjalainen i Finland. Surname Pohjalainen in Finland.

©Tuomas Salste