Pohjanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjanen

Pohjanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pohjasten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 262 max

v. 1985 292

v. 2014 361

v. 2015 367

v. 2016 368

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjanen on noin sijalla 2 200.

Pohjanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pohjanen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pohjanen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pohjanen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 109 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pohjasia on 368.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1894-1924

Pohjasia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Pohjasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pohjasten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alatornio (5 vainajaa) sekä Urjala (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pohjanen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1987

Sana Pohjanen, Pohjasen tai Pohjaset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pohjanen

Pohjanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjanen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjasenkuja, Pohjasenpolku, Pohjasentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pohjanen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pohjaset ulkomailla

Ruotsissa Pohjanen oli 197 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьянен tarkoittaa nimeä Pohjanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pohjanen.com, pohjanen.fi, pohjanen.org, pohjaset.com, pohjanen.eu, pohjanen.info, pohjanen.name, pohjanen.net, pohjaset.eu, pohjaset.fi, pohjaset.info, pohjaset.name, pohjaset.net, pohjaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjanen i Finland. Surname Pohjanen in Finland.

©Tuomas Salste