Pohjanharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjanharju

Pohjanharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pohjanharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjanharju on noin sijalla 21 000.

Pohjanharju-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjanharju on melko pitkä nimi.

Pohjanharju on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjanharju ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pohjanharju

Pohjanharju (paikannimi)

Pohjanharju on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjanharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Pohjanharju-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьянхарью tarkoittaa nimeä Pohjanharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochianhariu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjanharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjanharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjanharju

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjanharju i Finland. Surname Pohjanharju in Finland.

©Tuomas Salste