Pohjaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjaniemi

Pohjaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pohjaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjaniemi on noin sijalla 13 000.

Pohjaniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pohjaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1957–1967

Sana Pohjaniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pohjaniemi

Pohjaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pohjaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pohjaniemet ulkomailla

Norjassa Pohjaniemi oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьяниеми ("Pohjanijemi") tarkoittaa nimeä Pohjaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochianiemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjaniemi i Finland. Surname Pohjaniemi in Finland.

©Tuomas Salste