Pohjanrinne: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjanrinne

Pohjanrinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pohjanrinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjanrinne on noin sijalla 15 000.

Pohjanrinne-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjanrinne on melko pitkä nimi.

Pohjanrinne on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjanrinne ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pohjanrinne on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pohjanrinne on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pohjanrinne ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 13 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pohjanrinteitä on 35.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1983
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Pohjanrinne esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pohjanrinne

Pohjanrinne (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjanrinne on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjanrinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjanrinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjanrinne, Pohjanrinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pohjanrinne-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьянринне tarkoittaa nimeä Pohjanrinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochianrinne on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjanrinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjanrinne.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjanrinne

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjanrinne i Finland. Surname Pohjanrinne in Finland.

©Tuomas Salste