Pohjasmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjasmäki

Pohjasmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pohjasmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 52

v. 2016 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjasmäki on noin sijalla 11 000.

Pohjasmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pohjasmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjasmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pohjasmäki

Pohjasmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjasmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjasmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjasmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjasmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pohjasmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьясмяки ("Pohjasmjaki") tarkoittaa nimeä Pohjasmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochiasmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjasmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pohjasmaki tai Pohjasmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjasmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjasmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjasmäki i Finland. Surname Pohjasmäki in Finland.

©Tuomas Salste