Pohjatalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjatalo

Pohjatalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pohjatalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjatalo on noin sijalla 21 000.

Pohjatalo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pohjatalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjatalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pohjatalo

Pohjatalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjatalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjatalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjatalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjatalonkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pohjatalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьятало tarkoittaa nimeä Pohjatalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochiatalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjatalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjatalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjatalo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjatalo i Finland. Surname Pohjatalo in Finland.

©Tuomas Salste