Pohjoisaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjoisaho

Pohjoisaho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pohjoisahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 181 max

v. 2014 162

v. 2015 164

v. 2016 166

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjoisaho on noin sijalla 4 400.

Pohjoisaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjoisaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1897-1923

Pohjoisahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Pohjoisahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pohjoisaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947–1994
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Pohjoisaho tai Pohjoisahon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pohjoisaho

Pohjoisaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjoisaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjoisaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjoisaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjoisahonkatu, Pohjoisahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pohjoisaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pohjoisahot ulkomailla

Ruotsissa Pohjoisaho oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьойсахо tarkoittaa nimeä Pohjoisaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochioisahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjoisaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjoisaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjoisaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pohjoisaho.com, pohjoisaho.eu, pohjoisaho.fi, pohjoisaho.info, pohjoisaho.name, pohjoisaho.net, pohjoisaho.org, pohjoisahot.com, pohjoisahot.eu, pohjoisahot.fi, pohjoisahot.info, pohjoisahot.name, pohjoisahot.net, pohjoisahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjoisaho i Finland. Surname Pohjoisaho in Finland.

©Tuomas Salste