Pohjoiskangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjoiskangas

Pohjoiskangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pohjoiskankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjoiskangas on noin sijalla 15 000.

Pohjoiskangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjoiskangas on melko pitkä nimi.

Pohjoiskangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjoiskangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pohjoiskangas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pohjoiskangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pohjoiskangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pohjoiskankaita on 35.

Paikannimi Pohjoiskangas

Pohjoiskangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjoiskangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjoiskangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjoiskangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjoiskankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pohjoiskangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьойскангас tarkoittaa nimeä Pohjoiskangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochioiscangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjoiskangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjoiskangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjoiskangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjoiskangas i Finland. Surname Pohjoiskangas in Finland.

©Tuomas Salste