Pohjoismäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjoismäki

Pohjoismäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pohjoismäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 106

v. 2015 106

v. 2016 107

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjoismäki on noin sijalla 6 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjoismäki on melko pitkä nimi.

Pohjoismäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjoismäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1896-1931

Pohjoismäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Pohjoismäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pohjoismäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1921–1927
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1957

Sana Pohjoismäki tai Pohjoismäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pohjoismäki

Pohjoismäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjoismäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 61 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjoismäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjoismäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjoismäentie, Pohjoismäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pohjoismäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьойсмяки ("Pohjoismjaki") tarkoittaa nimeä Pohjoismäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochioismäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjoismäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pohjoismaki tai Pohjoismaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjoismäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjoismäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pohjoismaet.com, pohjoismaet.eu, pohjoismaet.fi, pohjoismaet.info, pohjoismaet.name, pohjoismaet.net, pohjoismaet.org, pohjoismaki.com, pohjoismaki.eu, pohjoismaki.fi, pohjoismaki.info, pohjoismaki.name, pohjoismaki.net, pohjoismaki.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjoismäki i Finland. Surname Pohjoismäki in Finland.

©Tuomas Salste