Pohjoisvirta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjoisvirta

Pohjoisvirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pohjoisvirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjoisvirta on noin sijalla 12 000.

Pohjoisvirta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjoisvirta on melko pitkä nimi.

Pohjoisvirta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjoisvirta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pohjoisvirta

Pohjoisvirta (paikannimi)

Pohjoisvirta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjoisvirta jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Pohjoisvirta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьойсвирта tarkoittaa nimeä Pohjoisvirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochioisfwirta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjoisvirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjoisvirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjoisvirta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjoisvirta i Finland. Surname Pohjoisvirta in Finland.

©Tuomas Salste