Pohjola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjola

Pohjola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 100:s suomalainen on Pohjola.

Pohjoloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2411 max

v. 2014 2579

v. 2015 2583

v. 2016 2586

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjola on noin sijalla 300.

Pohjola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pohjola on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pohjola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pohjola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 110 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pohjoloita on 2 586.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Pohjoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 263 Pohjolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pohjoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (18 vainajaa), Jyväskylän maalaiskunta (8), Lahti (6), Tampere (6) sekä Muhos (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pohjola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 184.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1891–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2009

Sana Pohjola tai Pohjolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pohjola

Pohjola (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 246 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pohjola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eteläinen Pohjolankatu, Pohjola, Pohjolagatan, Pohjolanahde, Pohjolankatu, Pohjolankuja, Pohjolanpolku, Pohjolanraitti, Pohjolantie, Pohjolatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pohjola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pohjolat ulkomailla

Ruotsissa Pohjola oli 86 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьола tarkoittaa nimeä Pohjola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochiola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjola.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pohjola.com, pohjola.fi, pohjola.name, pohjola.eu, pohjola.info, pohjola.net, pohjola.org, pohjolat.com, pohjolat.eu, pohjolat.fi, pohjolat.info, pohjolat.name, pohjolat.net, pohjolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjola i Finland. Surname Pohjola in Finland.

©Tuomas Salste