Pohjolainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjolainen

Pohjolainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Pohjolainen.

Pohjolaisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 984 max

v. 2014 823

v. 2015 814

v. 2016 811

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjolainen on noin sijalla 1 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjolainen on melko pitkä nimi.

Pohjolainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pohjolainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pohjolainen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pohjolainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pohjolainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pohjolaisia on 811.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Pohjolaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 101 Pohjolaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pohjolaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Karttula (11 vainajaa), Rautjärvi (9), Helsinki (5), Kuopio (5), Jyväskylän maalaiskunta (5) sekä Viipuri (5). Valtaosa asui Hämeessä ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pohjolainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 66.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1999

Sana Pohjolainen tai Pohjolaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Pohjolaiset ulkomailla

Ruotsissa Pohjolainen oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьолайнен tarkoittaa nimeä Pohjolainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochiolain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjolainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pohto Pohjolainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjolainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pohjolainen.com, pohjolainen.fi, pohjolainen.eu, pohjolainen.info, pohjolainen.name, pohjolainen.net, pohjolainen.org, pohjolaiset.com, pohjolaiset.eu, pohjolaiset.fi, pohjolaiset.info, pohjolaiset.name, pohjolaiset.net, pohjolaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pohjolainen i Finland. Surname Pohjolainen in Finland.

©Tuomas Salste