Poikajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Poikajärvi

Poikajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Poikajärvien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 112 max

v. 2014 179

v. 2015 180

v. 2016 181

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Poikajärvi on noin sijalla 4 100.

Poikajärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Poikajärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1948–1995
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Poikajärvi tai Poikajärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Poikajärvi

Poikajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Poikajärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Poikajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Poikajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Poikajärvenkuja, Poikajärvenpolku, Poikajärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Poikajärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Poikajärvet ulkomailla

Ruotsissa Poikajärvi oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пойкаярви ("Poikajarvi") tarkoittaa nimeä Poikajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Poicaierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Poikajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Poikajarvi tai Poikajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Poika Poikajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Poikajärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: poikajarvi.fi, poikajarvet.com, poikajarvet.eu, poikajarvet.fi, poikajarvet.info, poikajarvet.name, poikajarvet.net, poikajarvet.org, poikajarvi.com, poikajarvi.eu, poikajarvi.info, poikajarvi.name, poikajarvi.net, poikajarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Poikajärvi i Finland. Surname Poikajärvi in Finland.

©Tuomas Salste