Poikkimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Poikkimäki

Poikkimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Poikkimäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 131 max

v. 2014 262

v. 2015 263

v. 2016 265

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Poikkimäki on noin sijalla 3 000.

Poikkimäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Poikkimäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Poikkimäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Poikkimäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Poikkimäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 71 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Poikkimäkiä on 265.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1984–1994

Sana Poikkimäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Poikkimäki

Poikkimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Poikkimäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Poikkimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Poikkimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Poikkimäki. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Poikkimäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пойккимяки ("Poikkimjaki") tarkoittaa nimeä Poikkimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Poickimäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Poikkimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Poikkimaki tai Poikkimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Poika Poikkimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Poikkimäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: poikkimaet.com, poikkimaet.eu, poikkimaet.fi, poikkimaet.info, poikkimaet.name, poikkimaet.net, poikkimaet.org, poikkimaki.com, poikkimaki.eu, poikkimaki.fi, poikkimaki.info, poikkimaki.name, poikkimaki.net, poikkimaki.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Poikkimäki i Finland. Surname Poikkimäki in Finland.

©Tuomas Salste