Poikola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Poikola

Poikola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Poikola-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 107 max

v. 2014 209

v. 2015 212

v. 2016 216

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Poikola on noin sijalla 3 600.

Poikola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Poikola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Poikola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Poikola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Poikola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 29 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Poikola-nimisiä on 216.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1911

Poikola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Poikolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Poikola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–1971

Sana Poikola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Poikola

Poikola (paikannimi)Katuosoitteissa

Poikola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Poikola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Poikola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Poikola, Poikolankuja, Poikolanpolku, Poikolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Poikola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Poikolat ulkomailla

Ruotsissa Poikola oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пойкола tarkoittaa nimeä Poikola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Poika Poikola.

Samankaltaisia nimiä kuin Poikola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: poikola.com, poikola.fi, poikola.org, poikola.eu, poikola.info, poikola.name, poikola.net, poikolat.com, poikolat.eu, poikolat.fi, poikolat.info, poikolat.name, poikolat.net, poikolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Poikola i Finland. Surname Poikola in Finland.

©Tuomas Salste