Poikonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Poikonen

Poikonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Poikonen.

Poikosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 777 max

v. 2014 841

v. 2015 844

v. 2016 841

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Poikonen on noin sijalla 1 000.

Poikonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Poikonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Poikonen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Poikonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Poikonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 94 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Poikosia on 841.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Poikosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 67 Poikosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Poikosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Karstula (18 vainajaa), Räisälä (11) sekä Pylkönmäki (11). Valtaosa asui Keski- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Poikonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 37.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1954–1997

Sana Poikonen tai Poikosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Poikonen

Poikonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Poikonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Poikonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Poikonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Poikosenkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Poikonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Poikoset ulkomailla

Ruotsissa Poikonen oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пойконен tarkoittaa nimeä Poikonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Poicoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Poikonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Poika Poikonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Poikonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: poikonen.com, poikonen.fi, poikonen.net, poikonen.eu, poikonen.info, poikonen.name, poikonen.org, poikoset.com, poikoset.eu, poikoset.fi, poikoset.info, poikoset.name, poikoset.net, poikoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Poikonen i Finland. Surname Poikonen in Finland.

©Tuomas Salste