Pokela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pokela

Pokela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pokela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 338 max

v. 2014 431

v. 2015 429

v. 2016 428

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pokela on noin sijalla 2 000.

Pokela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pokela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pokela on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pokela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pokela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pokela-nimisiä on 428.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1923

Pokela-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Pokelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pokela-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sievi (6 vainajaa), Vimpeli (4) sekä Alajärvi (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pokela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1930
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1990

Sana Pokela, Pokelan tai Pokelat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pokela

Pokela (paikannimi)Katuosoitteissa

Pokela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pokela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pokela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pokelankuja, Pokelantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pokela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pokelat ulkomailla

Ruotsissa Pokela oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Покела tarkoittaa nimeä Pokela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Pokela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pokela.com, pokela.eu, pokela.fi, pokela.info, pokela.name, pokela.net, pokela.org, pokelat.com, pokelat.eu, pokelat.fi, pokelat.info, pokelat.name, pokelat.net, pokelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pokela i Finland. Surname Pokela in Finland.

©Tuomas Salste