Pöksyläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pöksyläinen

Pöksyläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Pöksyläisten lukumäärä oli 40 henkeä vuonna 1970. Tuoreempi tieto vuodelta 2016 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Verrattuna muihin sukunimiin Pöksyläinen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pöksyläisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Pöksyläisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пёксюляйнен ("Pjoksjuljainen") tarkoittaa nimeä Pöksyläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pöxÿläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pöksyläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Poksylainen tai Poeksylaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pöksyläinen i Finland. Surname Pöksyläinen in Finland.

©Tuomas Salste