Pölkki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pölkki

Pölkki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Pölkkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 438 max

v. 2014 519

v. 2015 524

v. 2016 526

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pölkki on noin sijalla 1 600.

Pölkki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pölkki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pölkki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pölkki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pölkki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 71 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pölkkejä on 526.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Pölkkejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Pölkin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pölkkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kyyjärvi (13 vainajaa), Karstula (6) sekä Laukaa (3). Valtaosa asui Keski-Suomessa ja Keski-Pohjanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pölkki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1924
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1996

Sana Pölkki tai Pölkin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pölkki

Pölkki (paikannimi)Katuosoitteissa

Pölkki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pölkki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pölkki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pölkinkatu, Pölkintie, Pölkki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pölkki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pölkit ulkomailla

Ruotsissa Pölkki oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пёлькки ("Pjolkki") tarkoittaa nimeä Pölkki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pölkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pölkki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Polkki tai Poelkki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pölkki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: polkit.com, polkki.com, polkki.fi, polkki.net, polkit.eu, polkit.fi, polkit.info, polkit.name, polkit.net, polkit.org, polkki.eu, polkki.info, polkki.name, polkki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pölkki i Finland. Surname Pölkki in Finland.

©Tuomas Salste