Pöllä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pöllä

Pöllä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pöllä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 139 max

v. 2014 123

v. 2015 125

v. 2016 126

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pöllä on noin sijalla 5 500.

Pöllä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pöllä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pöllä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Pöllän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1946–1989

Sana Pöllä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pöllä

Pöllä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pöllä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 42 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pöllä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pöllä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pöllänkatu, Pöllänkuja, Pölläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pöllä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Pöllät ulkomailla

Ruotsissa Pöllä oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 115 henkeä, joiden sukunimi oli POLLA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 18 henkeä, joiden sukunimi oli POLLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пёлля ("Pjollja") tarkoittaa nimeä Pöllä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Polla tai Poellae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pöllä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: polla.com, polla.eu, polla.fi, polla.info, polla.net, polla.org, polla.name, pollat.com, pollat.eu, pollat.fi, pollat.info, pollat.name, pollat.net, pollat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pöllä i Finland. Surname Pöllä in Finland.

©Tuomas Salste