Ponkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ponkala

Ponkala on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ponkala-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 109 max

v. 2014 137

v. 2015 139

v. 2016 140

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ponkala on noin sijalla 5 100.

Ponkala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ponkala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ponkala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ponkala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ponkala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 78 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ponkala-nimisiä on 140.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1895-1924

Ponkala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Ponkalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ponkala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1920
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1986

Sana Ponkala tai Ponkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Ponkala osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ponkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ponkalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Ponkalat ulkomailla

Ruotsissa Ponkala oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Понкала tarkoittaa nimeä Ponkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pontus Ponkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Ponkala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ponkala.com, ponkala.fi, ponkala.net, ponkala.eu, ponkala.info, ponkala.name, ponkala.org, ponkalat.com, ponkalat.eu, ponkalat.fi, ponkalat.info, ponkalat.name, ponkalat.net, ponkalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ponkala i Finland. Surname Ponkala in Finland.

©Tuomas Salste