Pönkänen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pönkänen

Pönkänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pönkästen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 99 max

v. 2014 76

v. 2015 75

v. 2016 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pönkänen on noin sijalla 8 400.

Pönkänen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pönkänen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pönkänen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Pönkänen

Pönkänen (paikannimi)

Pönkänen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pönkänen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Pönkänen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пёнкянен ("Pjonkjanen") tarkoittaa nimeä Pönkänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pöngäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pönkänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ponkanen tai Poenkaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pönkänen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ponkanen.com, ponkanen.eu, ponkanen.fi, ponkanen.info, ponkanen.name, ponkanen.net, ponkanen.org, ponkaset.com, ponkaset.eu, ponkaset.fi, ponkaset.info, ponkaset.name, ponkaset.net, ponkaset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pönkänen i Finland. Surname Pönkänen in Finland.

©Tuomas Salste