Pönkkä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pönkkä

Pönkkä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pönkkien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 198 max

v. 2014 149

v. 2015 151

v. 2016 146

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pönkkä on noin sijalla 5 000.

Pönkkä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pönkkä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1920

Pönkkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Pönkän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pönkkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Äyräpää (12 vainajaa) sekä Kuolemajärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pönkkä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1901–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1958–2003

Sana Pönkkä tai Pönkän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Pönkkä osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Pönkkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pönkäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пёнккя ("Pjonkkja") tarkoittaa nimeä Pönkkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ponkka tai Poenkkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pönkkä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ponkat.com, ponkat.eu, ponkat.fi, ponkat.info, ponkat.name, ponkat.net, ponkat.org, ponkka.com, ponkka.eu, ponkka.fi, ponkka.info, ponkka.name, ponkka.net, ponkka.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pönkkä i Finland. Surname Pönkkä in Finland.

©Tuomas Salste