Pöntynen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pöntynen

Pöntynen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pöntysten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 294 max

v. 2014 215

v. 2015 213

v. 2016 210

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pöntynen on noin sijalla 3 700.

Pöntynen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pöntynen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Pöntysiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Pöntysen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pöntysten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Säkkijärvi (9 vainajaa), Laukaa (4), Hankasalmi (3) sekä Virolahti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pöntynen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1914–1916
Lakanneet yritykset
perust. 1985–1987

Sana Pöntynen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pöntynen

Pöntynen (paikannimi)Katuosoitteissa

Pöntynen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pöntynen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pöntynen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pöntysentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pöntynen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пёнтюнен ("Pjontjunen") tarkoittaa nimeä Pöntynen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pöndÿin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pöntynen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pontynen tai Poentynen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pöntynen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pontynen.com, pontynen.eu, pontynen.fi, pontynen.info, pontynen.name, pontynen.net, pontynen.org, pontyset.com, pontyset.eu, pontyset.fi, pontyset.info, pontyset.name, pontyset.net, pontyset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pöntynen i Finland. Surname Pöntynen in Finland.

©Tuomas Salste