Portin: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Portin

Portin on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Portinien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 170

v. 2014 186

v. 2015 184

v. 2016 184

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Portin on noin sijalla 4 100.

Portin on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Portin ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1918

Portin-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Portinin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Portinien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pori (3 vainajaa) sekä Pietarsaaren maalaiskunta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Portin, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Portin osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Portin esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Portininkuja, Portinintie, Portinkatu, Portinpolku, Portinsvägen, Portintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Portinit ulkomailla

Ruotsissa Portin oli 50 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Samankaltaisia nimiä kuin Portin

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: portin.com, portin.net, portin.eu, portin.fi, portin.info, portin.name, portin.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Portin i Finland. Surname Portin in Finland.

©Tuomas Salste