Portti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Portti

Portti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Porttien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 110 max

v. 2014 148

v. 2015 154

v. 2016 153

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Portti on noin sijalla 4 800.

Portti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Portti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Portti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Portti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Portti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 67 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Portteja on 153.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2002

Sana Portti tai Portin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Portti

Portti (paikannimi)Katuosoitteissa

Portti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Portti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Portti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Portinkatu, Portinpolku, Portintie, Portti, Porttikaari, Porttikatu, Porttikuja, Porttirinne, Porttitie, Porttiväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Portti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Портти tarkoittaa nimeä Portti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Portj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Portti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Portti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: portit.com, portit.org, portti.com, portti.fi, portti.net, portti.org, portit.eu, portit.fi, portit.info, portit.name, portit.net, portti.eu, portti.info, portti.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Portti i Finland. Surname Portti in Finland.

©Tuomas Salste