Potrykus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Potrykus

Potrykus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Potrykus-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Potrykus on noin sijalla 15 000.

Potrykus-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Potrykus on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Potrykus ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1925

Sana Potrykus esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Potrykus-suku ulkomailla

Ruotsissa Potrykus oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Potrykus oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Potrykus on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

3513615
Potrykus Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 306 henkeä, joiden sukunimi oli POTRYKUS.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Потрюкус ("Potrjukus") tarkoittaa nimeä Potrykus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Potrÿcus on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Potrykus olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Potrykus i Finland. Surname Potrykus in Finland.

©Tuomas Salste