Pöyliö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pöyliö

Pöyliö on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pöyliöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 150 max

v. 2014 162

v. 2015 164

v. 2016 165

v. 2017 164

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pöyliö on noin sijalla 4 500.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pöyliö on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pöyliö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pöyliö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 56 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pöyliö-nimisiä on 164.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1920

Pöyliö-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Pöyliön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pöyliö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pöyliö

Pöyliö (paikannimi)Katuosoitteissa

Pöyliö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pöyliö jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pöyliö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pöyliökatu, Pöyliön mylly, Pöyliöntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pöyliöt ulkomailla

Ruotsissa Pöyliö oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пёулиё ("Pjoulijo") tarkoittaa nimeä Pöyliö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Poylio tai Poeylioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pöyliö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pöyliö, Finland.

©Tuomas Salste