Pöytäkangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pöytäkangas

Pöytäkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pöytäkankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 78

v. 2015 79

v. 2016 79

v. 2017 78

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pöytäkangas on noin sijalla 8 100.

Pöytäkangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pöytäkangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pöytäkankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Pöytäkankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pöytäkangas

Pöytäkangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Pöytäkangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pöytäkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pöytäkangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pöytäkankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пёутякангас ("Pjoutjakangas") tarkoittaa nimeä Pöytäkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pöÿtäcangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pöytäkangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Poytakangas tai Poeytaekangas, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pöytäkangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pöytäkangas, Finland.

©Tuomas Salste