Prinkkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Prinkkala

Prinkkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Prinkkaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 34 max

v. 2015 28

v. 2016 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Prinkkala on noin sijalla 18 000.

Prinkkala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Prinkkala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Prinkkala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Prinkkala

Prinkkala (paikannimi)

Prinkkala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Prinkkala jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Prinkkala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Принккала tarkoittaa nimeä Prinkkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Princala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Prinkkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Prince Prinkkala tai Princess Prinkkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Prinkkala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Prinkkala i Finland. Surname Prinkkala in Finland.

©Tuomas Salste