Puikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Puikko

Puikko on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Puikkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 138 max

v. 2014 148

v. 2015 151

v. 2016 152

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puikko on noin sijalla 4 800.

Puikko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Puikko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Puikkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Puikon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Puikkojen yleisin asuinpaikka oli Kemijärvi (3 vainajaa).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1955–1996

Sana Puikko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Puikko

Puikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Puikko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Puikko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Puikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Puikkopolku, Puikkotie, Puikonkuja, Puikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Puikko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуйкко tarkoittaa nimeä Puikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Puickå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Puikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Puikko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: puikko.com, puikko.net, puikko.eu, puikko.fi, puikko.info, puikko.name, puikko.org, puikot.com, puikot.eu, puikot.fi, puikot.info, puikot.name, puikot.net, puikot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Puikko i Finland. Surname Puikko in Finland.

©Tuomas Salste