Puisto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Puisto

Puisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Puisto.

Puistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 688 max

v. 1985 671

v. 2014 715

v. 2015 709

v. 2016 708

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puisto on noin sijalla 1 200.

Puisto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Puisto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Puistoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 75 Puiston asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Puistojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (7 vainajaa), Jalasjärvi (5), Turku (4) sekä Mäntsälä (4). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Puisto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 50.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1921–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1951–2003

Sana Puisto tai Puiston esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Puisto

Puisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Puisto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 75 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Puisto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Puisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Dragsvikin Puistokuja, Eteläinen Puistokatu, Högvalla Puistotie, Iso Puistotie, Itäinen Puistotie, Läntinen Puistotie, Pohjoinen Puistokatu, Puisto, Puistoharju, Puistojen risteys, Puistokaari, Puistokaarre, Puistokatu, Puistokuja, Puistokulma, Puistonperä, Puistonpisto, Puistonpää, Puistonsivu, Puistontie, Puistopiha, Puistopolku, Puistoraitti, Puistorinne, Puistotie, Puistotori, Savijärven Puistotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Puisto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Puistot ulkomailla

Ruotsissa Puisto oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуйсто tarkoittaa nimeä Puisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Puisto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: puisto.com, puisto.eu, puisto.fi, puisto.info, puisto.net, puisto.org, puistot.com, puistot.fi, puisto.name, puistot.eu, puistot.info, puistot.name, puistot.net, puistot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Puisto i Finland. Surname Puisto in Finland.

©Tuomas Salste