Pukkila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pukkila

Pukkila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Pukkila.

Pukkila-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 568 max

v. 2014 627

v. 2015 626

v. 2016 628

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pukkila on noin sijalla 1 400.

Pukkila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pukkila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pukkila on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pukkila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pukkila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pukkila-nimisiä on 628.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1927

Pukkila-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 55 Pukkilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pukkila-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alahärmä (6 vainajaa), Somero (5) sekä Valkeala (3). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pukkila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 38.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Pukkila tai Pukkilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pukkila

Pukkila (paikannimi)Katuosoitteissa

Pukkila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kunta, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pukkila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pukkila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pukkila, Pukkilankatu, Pukkilankuja, Pukkilanraitti, Pukkilantie, Pukkilavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pukkila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуккила tarkoittaa nimeä Pukkila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Pukkila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pukkila.com, pukkila.fi, pukkila.eu, pukkila.info, pukkila.name, pukkila.net, pukkila.org, pukkilat.com, pukkilat.eu, pukkilat.fi, pukkilat.info, pukkilat.name, pukkilat.net, pukkilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pukkila i Finland. Surname Pukkila in Finland.

©Tuomas Salste