Puolitaival: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Puolitaival

Puolitaival on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Puolitaipalien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 179 max

v. 2014 333

v. 2015 343

v. 2016 344

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puolitaival on noin sijalla 2 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Puolitaival on melko pitkä nimi.

Puolitaival on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Puolitaival ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Puolitaival on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Puolitaival on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Puolitaival ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 62 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Puolitaipalia on 344.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Puolitaipalia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Puolitaipalen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1977–1989

Sana Puolitaival esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Puolitaival

Puolitaival (paikannimi)

Puolitaival on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Puolitaival jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Puolitaival-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Puolitaipalet ulkomailla

Ruotsissa Puolitaival oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуолитайваль tarkoittaa nimeä Puolitaival. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Poolitaifwal on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Puolitaival olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Puolukka Puolitaival.

Samankaltaisia nimiä kuin Puolitaival

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: puolitaival.fi, puolitaival.com, puolitaival.eu, puolitaival.info, puolitaival.name, puolitaival.net, puolitaival.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Puolitaival i Finland. Surname Puolitaival in Finland.

©Tuomas Salste