Puominen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Puominen

Puominen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Puomisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 75

v. 2015 78

v. 2016 80

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puominen on noin sijalla 7 900.

Puominen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Puominen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Puominen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Puominen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Puominen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Puominen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 37 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Puomisia on 80.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуоминен tarkoittaa nimeä Puominen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Poomin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Puominen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Puolukka Puominen.

Samankaltaisia nimiä kuin Puominen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Puominen i Finland. Surname Puominen in Finland.

©Tuomas Salste