Purontakanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Purontakanen

Purontakanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Purontakasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 40 max

v. 2015 45

v. 2016 45

v. 2017 45

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Purontakanen on noin sijalla 12 000.

Purontakanen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Purontakanen on melko pitkä nimi.

Paikannimi Purontakanen

Purontakanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Purontakanen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Purontakanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Purontakanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Purontakasentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Purontakaset ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli PURONTAKANEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуронтаканен tarkoittaa nimeä Purontakanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Purondacain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Purontakanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Purontakanen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Purontakanen, Finland.

©Tuomas Salste