Purtonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Purtonen

Purtonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Purtosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 65 max

v. 2014 67

v. 2015 69

v. 2016 69

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Purtonen on noin sijalla 8 900.

Purtonen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Purtonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Purtonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Purtonen

Purtonen (paikannimi)

Purtonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Purtonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Purtonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуртонен tarkoittaa nimeä Purtonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Purtoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Purtonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Purtonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: purtonen.com, purtonen.eu, purtonen.fi, purtonen.info, purtonen.name, purtonen.net, purtonen.org, purtoset.com, purtoset.eu, purtoset.fi, purtoset.info, purtoset.name, purtoset.net, purtoset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Purtonen i Finland. Surname Purtonen in Finland.

©Tuomas Salste