Puumala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Puumala

Puumala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 10 000:s suomalainen on Puumala.

Puumala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 484 max

v. 2014 570

v. 2015 570

v. 2016 568

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puumala on noin sijalla 1 500.

Puumala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Puumala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Puumala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Puumala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Puumala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 45 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Puumala-nimisiä on 568.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Puumala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Puumalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Puumala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kaustinen (10 vainajaa), Noormarkku (3) sekä Lehtimäki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Puumala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Puumala tai Puumalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Puumala

Puumala (paikannimi)Katuosoitteissa

Puumala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Puumala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Puumala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Puumala, Puumalantie, Vanha Puumalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Puumala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Puumalat ulkomailla

Ruotsissa Puumala oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Puumala on ollut 12 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

5683212
Puumalat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуумала tarkoittaa nimeä Puumala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Puumala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: puumala.com, puumala.fi, puumala.org, puumala.eu, puumala.info, puumala.name, puumala.net, puumalat.com, puumalat.eu, puumalat.fi, puumalat.info, puumalat.name, puumalat.net, puumalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Puumala i Finland. Surname Puumala in Finland.

©Tuomas Salste