Pyhäjoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pyhäjoki

Pyhäjoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pyhäjokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyhäjoki on noin sijalla 18 000.

Pyhäjoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pyhäjoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pyhäjoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1893–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2000

Sana Pyhäjoki tai Pyhäjoen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pyhäjoki

Pyhäjoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Pyhäjoki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pyhäjoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pyhäjoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pyhäjoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pyhäjoki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюхяйоки ("Pjuhjaioki") tarkoittaa nimeä Pyhäjoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿhäiokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pyhäjoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pyhajoki tai Pyhaejoki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pyhäjoki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: pyhajoki.com, pyhajoki.eu, pyhajoki.fi, pyhajoki.info, pyhajoki.net, pyhajoet.com, pyhajoet.eu, pyhajoet.fi, pyhajoet.info, pyhajoet.name, pyhajoet.net, pyhajoet.org, pyhajoki.name, pyhajoki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pyhäjoki i Finland. Surname Pyhäjoki in Finland.

©Tuomas Salste