Pyhtilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pyhtilä

Pyhtilä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pyhtilä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 117 max

v. 2014 150

v. 2015 151

v. 2016 153

v. 2017 155

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyhtilä on noin sijalla 4 700.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pyhtilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Pyhtilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pyhtilä-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Haapajärvi (4 henkeä) sekä Pattijoki (4).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pyhtilä

Pyhtilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pyhtilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pyhtilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pyhtilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pyhtilänkuja, Pyhtiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюхтиля ("Pjuhtilja") tarkoittaa nimeä Pyhtilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿchtilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pyhtilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pyhtila tai Pyhtilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pyhtilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pyhtilä, Finland.

©Tuomas Salste