Pykälä-Aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pykälä-Aho

Pykälä-Aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pykälä-Ahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 39 max

v. 2015 40

v. 2016 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pykälä-Aho on noin sijalla 13 000.

Pykälä-Aho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pykälä-Aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pykälä-Aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Pykäläaho. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюкяля-Ахо ("Pjukjalja-Aho") tarkoittaa nimeä Pykälä-Aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿkälä=Ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pykälä-Aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pykala-Aho tai Pykaelae-Aho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pykälä-Aho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pykälä-Aho i Finland. Surname Pykälä-Aho in Finland.

©Tuomas Salste